Kun suutarin lapsi sai kengät

13.1.2015 / Heidi Nora-Klemetti, projektipäällikkö

Tämä ei, hyvät lukijat, ollut mikään vaivaton puserrus saada IT-yrityksen uudet kotisivut julki. Näitä on suunniteltu, pohdittu, kaavailtu, päivitetty, vähän koodattukin ja taas uudelleen suunniteltu jo yli vuoden ajan. Pisin projektimme toistaiseksi kotisivuja toteuttavan tiimimme kanssa!

Kuukauden toimitusaika

Asiakkaillemme lupaamme kotisivujen graafisen suunnittelun ja teknisen toteutuksen neljässä viikossa. Tämä edellyttää asiakkaaltakin paneutumista ja nopeaa reagointia sähköpostitse ja puhelimitse. Useimmiten kuitenkin onnistumme hienosti, ja saamme keskimäärin kuuden viikon kuluttua ensimmäisestä tapaamisesta uudet sivut julkaistua.

Omat sivut onkin sitten toinen juttu. 

Melko hyvällä ilmeellä päästiin jo sentään alkua pidemmälle kesällä 2013. Jossain vaiheessa ruudulta liikaa tuijoteltuna layout alkoi näyttää toisille isolta, toisille muuten vain huonolta ja enemmän tietäville ilmeni, että ei se teknisesti ollut ihan tätä päivää. Yksimielisellä päätöksellä päätimme aloittaa projektin alusta, puhtaalta pöydältä. Ja näillä tiedoilla pääsimme vuoden projektissa eteenpäin kevääseen 2014.

Kerta kiellon päälle

Uudella layoutilla aloitimme intoa puhkuen DevNetin kotisivujen tekemisen. Muiden työtoverien kasvoilta pystyi jo lukemaan epäuskon. Koko kotisivuista oli tullut talon yhteinen iso vitsi. Kaikki näytti hyvältä, kun kokenut ja taitava koodari pääsi sivuston kanssa vauhtiin. Se jokin sivustosta vaan edelleen puuttui.

Yhtenä synkkänä marraskuun iltapäivänä istuimme AD:n kanssa jälleen kerran alas tuijottamaan uusia kotisivuja. Etusivu uusiksi. Pientä viilausta sinne ja tänne.

Ja tässä se nyt on, kaiken kansan nähtävillä. Ylpeinä seisomme näiden sivujen takana. Koville se otti ja kivinen oli tie, mutta kannatti!