Rai Rai @ Amsterdam

19.2.2015 / Peter Thim, toimitusjohtaja

Tarjontaamme on kuulunut inforuutu- eli Digital Signage -järjestelmät jo useamman vuoden ajan. Ala kehittyy jatkuvasti, joten myös meidän pitää pysyä perässä.

Suuntasimme 12.2.2015 torstaina sankoin joukoin aamuyön tunteina kohti Amsterdamia ja ISE-messuja. Kyseessä on Integrated Systems Europe –ammattimessut, jotka ovat yhdet isoimmat messut Euroopassa.  Messujen pääpaino on erilaisissa AV- ja Digital Signage -järjestelmissä.

Integrated Systems Europe RAI Amsterdam

 

ISE pohjakartta

Lahden pojilla oli ihmeteltävää, kun saavuimme Amsterdam RAI -messukeskukseen. Pienimmätkin osastot olivat helposti yli 50 m2 kokoisia. Messukeskus koostuu 12 erikokoisesta hallista ja pinta-alaa on yhteensä yli 87 000 m2, joten kokoa piisasi. Samsung oli vaatimattomasti reilun 1 000 m2 osaston kanssa edustettuna.

Kävelyä tuli useamman kilometrin verran ja jälkeenpäin olemme todenneet, että puolet ständeistä jäivät varmasti silti näkemättä.

 

ISE - Messukuva (Digital Signage)

Kävimme pintapuolisesti läpi kaikki hallit, mutta eniten viihdyimme Digital Signage -hallissa. Osastot olivat täynnä uutuuksia ja myös interaktiiviset kosketusnäytöt sekä 4K olivat isossa roolissa. Mukana oli myös LED-jättinäyttöjen edustajia ja suurimmat esittelynäytöt olivat useamman kymmenen neliömetrin kokoisia.

ISE - Messukuva (Digital Signage)

Meitä kiinnosti erityisesti erilaiset inforuutujen ständi- ja kotelovalmistajat, koska niiden saatavuus Suomessa on heikkoa.

Tapasimme useita valmistajia ja laatu ylitti kaikki odotukset. Kotelot olivat viimeisteltyjä, tyylikkäitä ja kestäviä. Lisäksi mukana oli tietenkin laadukkaat ja valovoimaiset näytöt. Siinä alkaakin olla kaikki hyvät info- ja mainosruudun kriteerit. Tärkein on tietenkin inforuudun hallintaohjelmisto, mutta sehän meiltä löytyykin jo omasta takaa useamman vuoden kehitystyön ansiosta.

Messujen jälkeen tutustuimme päivän verran Amsterdamiin.  Sää oli erityisen lämmin (12 °C) ja aurinko paistoi. Kaikin puolin hyvä reissu siis!

Amsterdam