Virtuaalista säästöä ja hinnat alas

29.3.2017 / Peter Thim, toimitusjohtaja

Reilu vuosi sitten pohdimme, että mihin meidän virtuaalipalvelimien hinnoittelu perustuu ja miksi vaikkapa saksalaiset jättifirmat myyvät virtuaalipalvelinresurssia huomattavasti edullisemmin kuin me. Virtuaalipalvelinhan tarkoittaa järeän fyysisen palvelimen pilkkomista virtuaalisiin osiin, jolloin asiakas voi kätevästi varata tietyn palvelintarpeen eli resurssia isommasta kokonaisuudesta. Virtuaalipalvelimen hyötyjä ovat mm. helppo resurssien kasvattaminen jälkeenpäin eikä ylimääräisiä resursseja tarvitse varata turhaan. Lisäksi se ei sido asiakkaalta pääomakustannuksia eli palvelimen hankinta jaetaan useiden asiakkaiden kesken. Palvelu on myös helppo lopettaa nopeasti, jolloin vapaa resurssi jaetaan vain eteenpäin seuraaville asiakkaille.

Me siis sorruimme perinteiseen benchmarkkaukseen eli olimme vuosia hinnoitelleet palvelut vertailemalla suomalaisiin isompiin tekijöihin. Olihan se helppoa ja varmaa. Silti virtuaalipalvelimia myytiin verrattain vähän ja osa asiakkaista siirtyi jopa ulkomaille virtuaalipalvelimien kera. Jotain piti tehdä ja tässä vaiheessa aloimme laskea meidän todellisia kustannuksia eli sitä paljon virtuaalipalvelin meille ihan oikeasti maksaa. Laskemiseen meni jonkin aikaa, koska siinä huomioitiin kaikki mahdollinen: juuri rakennetun palvelinsalin kustannukset, palvelimien kustannukset, sähkön hinta jne.

Ja mehän laskimme. Vielä piti laskea toiseen kertaan, koska jotain täytyi puuttua. Eihän me voida myydä meille 20 €/kk maksavaa resurssia yli 60 €/kk hintaan, koska ei IT-alalla tällaisia katteita ole. No niin vain oli ja lopputuloksena käytännössä puolitimme hinnoittelumme. Uusi hinnoittelu otettiin käyttöön 2016 alkupuolella ja tulokset ovat olleet erinomaisia. Virtuaalipalvelimien – etenkin isompien kokonaisuuksien – myynti on noussut huimasti ja syy on selkeä. Hinta on oikea. Markkinahintahan ei sitä välttämättä aina ole. Nyt viimeistään virtuaalipalvelin on kustannuksiltaan järkevä korvaamaan myös sen omissa nurkissa pölyttyvän ”toimistopurkin”.

Meiltä saa tällä hetkellä Suomen edullisimmat virtuaalipalvelimet.

Liittyvät tuotteet:
Virtuaalipalvelimet